hidup tak seindah mimpi, tak secerah mentari , tak secantik pelangi, tak sedamai angin, tak setenang laut.

20121229

HOLIDAY : Cameron Highlands

sepanjang 2 bulan aku cuti , kerja aku memang tak ada lain dah . makan tidur online tengok tv . membesarkan badan . buang duit . haha . lepas tu , sibuk stress cerita 1 muka buka aku dah gemuk weh ! aku tengah kemiskinan tegar . ape punya perangai ni ? haha .

walaupun aku , abah , mama cuti . tapi , adik - adik aku tak cuti . makanya holiday kali ni memang holiday untuk kami . seriusly , sebelum cuti sibuk plan nak pergi sana sini . sekali , dah cuti , satu plan pun tak jadi ! sebab bila sorang ade , sorang takde .

nasib baik , masa cuti krismas hari tu , semua free . maka , mama aku pun menjerit - jerit nak pergi cameron highlands ! motif dia nak pergi sana sebab nak beli jem . haha . lawak kan ? aku pulak nak pergi sebab nak beli strawberry . kat tesco dengan mydin mahal .


so , pagi tu keluar rumah terus pergi gopeng sebab nak pickup adik aku dekat matrik dia . then , terus patah balik naik cameron ikut simpang pulai . time tu hujan renyai . so jalan agak jam dan ramai pulak yang nak naik hari tu . * biasalah cameron , mane pernah tak jam * haha . actually , ni second time aku naik cameron tahun ni . tapi , yang first bukan dengan family lah .



mase on the way tu , nampak je tempat ramai orang , stop . tapi , stop 10minit je . haha . sempat lah pergi agrofarm al-masyoor , avant chocolate , brinchang , dan strawberry farm . ladang teh memang tak pergi sebab mama aku malas nak berjalan . target nak naik sampai tanah rata saje . sampai tanah rata dan tengahari . lunch dekat sane terus patah balik . balik tu , baru singgah beli barang dekat tempat yang dah aim masa nak naik tadi . haha . praktikal sikit kan .

bila kuasa membeli tu ade kat aku , maka aku pun membelanjakan duit dengan berhemah sekali . asal nampak aku beli . jagung , strawberry , jem , cendawan lah ape . adik aku ikut tergedik - gedik beli patung - patung tepi jalan tu . haha .

disebabkan aku tinggal kat ipoh , 2 jam je nak pergi cameron ni . haha . tiap hari pun boleh naik sebenarnya . so , tak perlu nak mempoyokan diri nak sleepover kat sini .


pen - off .

1 comments:

chemija said...

gi cameron sekali je, sejuk sangat ^__^